O klasickém rafinovaném cukru se vedou dlouhé diskuze. Jedná se o takovou bílou past, která není zrovna moc přínosná pro naše zdraví. Na druhou stranu je ale pravda, že zase bez nějakého sladidla se neobejdeme. Naštěstí není problém se zaměřit na zdravou výživu a vybrat si několik možných náhražek za cukr. Jednou z možností je čekankový sirup, který je spíše takovou novinkou na trhu. Vyniká skutečně vysokým obsahem vlákniny, kterou člověk potřebuje. Dále má velmi nízký glykemický index, což je dobrá zpráva pro ty, kteří potřebují zredukovat svoji hmotnost nebo mají problémy s cukrovkou.
Základ je kořen
Pokud se zaměříme na výrobu čekankového sirupu, tak nás může překvapit, že základní složkou je kořen čekanky. Bylinka roste ve volné přírodě a kvete krásně modře. Nicméně není neznámá ani čekanková káva, vlastně přesněji melta, kde také hlavní roli hraje semletý kořen. Sladidlo vzniká unikátní patentovanou metodou, kdy opětovně kořen má své hlavní zastoupení. Použít se dá poté jak ve studené, tak teplé kuchyni. V nabídce může být ještě s dalšími doplňky, což umožňuje širší použití.